En lördag i Narnia!

Hallojsan! I know I know, denna plats fick så otroligt lite kärlek, och. I säger jag ”I know I know” till mig själv då MIN plan var att hänga här i alla fall ett gäng gånger i veckan. Klipp till: Total frånvaro! Livet gör så med en ibland har jag upptäckt, jobbat för mycket, umgåtts för mycket, flyttplanerat för mycket, PMS’at för mycket, sovit för lite osv. Men nu så, back om track!

Jag tänker inte dra någon reecap kring mitt liv senaste veckorna MEN en sak värd att nämna är lördagen! I lördags trädde vi in i en annan värld, en värld av fluff och total njutning, helt utelämnad från den riktiga världen. Vi fick besöka restaurang Frantzén. Eller ”fick” det var ju ett förbannat ljug, vi fick betala en jäkla massa för det däremot….men så värt.

Det kostar ungefär som en billig weekend för två (dvs där du flyger lågprisflyg, bor på halvbra hotell och dricker inhemsk sprit och köper upp ostbricka på hotellrummet) Jag älskar billiga weekends, men måste jag välja så väljer jag alla gånger Restaurang Frantzén. Du slipper nämligen dödsångesten med flyget, du slipper stressen, du slipper den bittra eftersmaken av lokalt surt vin och du slipper tänka och planera själv. Allt detta gör dom nämligen åt dig på Frantzén!

Om detta var en krogrecension så får krogen full pott i allt. Allt från dryck och mat – vi i vår brokiga skara gäster om 4 personer. Där en är laktosintolerant, en vegetarian som äter fisk, en dödsallergisk mot nötter, och en allergisk mot ostron och musslor, så lyckad dom leverera i princip samma meny till oss alla fyra utan att blanda ihop vare sig nötkött eller nötter (vilket såklart är fantastiskt vilket kan skapa fler dödliga utgångar än bara för den stackars uppspelta fjällkossan – som avlats fram av mänsklig bröstmjölk och varje dag blivit kammad med kattungars tappade framtänder innan kossan somnar på en plym av ekologiskt dun) Ni fattar. Alla får sin specialkost serverad och all mat som serveras är ren och skär magi och djuren presenteras i princip med namn och adress, så lokala är dom!

Och toaletterna! Toaletterna! Får jag välja mellan att ta med mig toaletten, en kock eller inredningen hem från Frantzén så väljer jag en toalett. Det kan te sig märkligt i sammanhanget, men jag lovar, det är det inte. Dessa toaletter är som balsam för allt down under så att säga! Det är ungefär som att gå in på ett Six scenses spa, du kan välja en meny helt anpassad för sitt behov för stunden. Vill du ha tvätt fram? Varsågod! Vill du ha tvätt bakåt? Varsågod! Vill du ha tvätt all over? Varsågod. Vill du ha varmluft? Varsågod. Och sådär håller du på och kan sitta där i en evighet om det vore så att upplevelsen i restaurangen lockar!

Efter maten, som denna dag var en lunch som pågick mellan 13-22, så intas en mängd av efterrätter och evetuella drinkar uppe i loungen där allting startar. Och där omsluts du åter igen av kärlek och uppvaktning av dom som jobbar som inte är av denna värld. Det tänds brasor, och det möblerad om efter gästers sällskap och behov, jag lovar att jag vid ett tillfälle började berätta delar ut mitt förflutna för dom som jobbar där! Varför? Jo för man känner att man är bästa vänner! Dom kanske luras, men jag väljer att inte tro att det är så.

För denna gång Frantzén, tack så mycket för besöket! Vi rings till helgen, ok!?

Inlägg skapade 1034

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp