Men herregud, vi köpte den!

Jag var SÅ skeptisk till att titta på en lägenhet. Så när Marcus ringde och berättade att han hade fått information om att vi kunde gå på en förhandsvisning av en lägenhet på Kvarnholmen i Nacka så kände jag mig lite engagerad som om jag skulle äta jord. Hoppade in i bilen och åkte vägen till Kvarnholmen.

Som vanligt när jag tittar på en bruksanvisning eller i det här fallet en planritning och bilder för lägenheten så kände jag att jag började tänka på vad jag ska laga till middag och hur många hundvalpar som går in i en Volvo kombi egentligen. Jag har liksom svårt att se framför mig hur det kan bli. Är det en lägenhetsbeskrivning med för mig fula möbler så har jag verkligen inte förmågan att se bortom detta. Varför jag följde med på den här visningen var pga att lägenhetsinnehavarna hade så himla fint hemma. ”Så kan man bo”.

Klev in i farstun med den största skepticismen i modern historia. Men efter ungefär 45 sekunder i lägenheten var jag helt såld! Min man Marcus har beskrivit det i efterhand att jag klev in med mungiporna nedanför hakutrymmet och med himlande ögon och en stor pust. Men efter ungefär några sekunder så såg han hur mitt ansikte sken upp i ett glimmer och hur ögonen flackade fram och tillbaka. Han visste då att vi var hemma, i all rätt benämning denna gång.

Efter ungefär kanske sisådär 5 minuter hade jag sett klart. Vi sa tack och hej och gick därifrån. Vi fick info från mäklaren vad säljarna var beredda att sälja lägenheten för och jag märkte i bilen hem att paniken i hjärtat började växa.

När jag vaknade på tisdagsmorgonen så vaknade jag med en uns av panik. Och det första jag sa till Marcus var att vi borde lägga ett bud. Marcus som är av den mer ordentliga personligheten informerade mig om att ”vi borde kontakta banken”. VA *** har BANKEN med *****detta att göra skrek jag, varpå Marcus snällt med himlande ögon berättade för mig att ”det alltid är bra att prata med banken om man ska köpa något som innefattar miljoners miljoner”.

Trägen vinner. Dvs Marcus. Efter ett samtal med banken la vi vårt första bud. Och efter en diskussion med mäklaren (som är av den goda sorten och svarade på vår kontakt inom ca 1 minut) så höjde vi vårt bud lite symboliskt, och efter ytterligare ca 10 minuter så informerade han oss att lägenheten är vår!

Så. Vi har köpt en lägenhet! Vi gick från att hitta en villa som vi kunde renovera, alternativt köpa en tomt där vi kunde bygga ett hus då vi trodde att vi önskade ett projekt. Till att köpa en nyproducerad lägenhet där jag kan ställa in min ouppackade resväska och bara kalla det för hemma.

Ingen panik längre. Vi kommer inte vara hemlösa och vi behöver inte göra något, möjligtvis måla om skåpsluckor i köket och kanske flytta på en vägg, men i vår värld så är det ingenting. Ja, det och köpa helt nya möbler då våra möbler från huset liksom kanske inte passar i vår nya lägenhet på Kvarnholmen. Men vi tänker att det kan bli kul!

Fredag. Dags att fira!

Kram

Inlägg skapade 1034

16 svar på “Men herregud, vi köpte den!

  1. Whooo!!! Gött!!
    Stort grattis till köpet, lägenheten ser ju helt fantastisk ut, what not to lööööve ?
    Vi gjorde exakt samma som ni i fjol, sålde huset oöverlämna i nov, tänkte att det skulle klaffa från ena huset till det andra men fick ta en hyres eftersom vi inte hitta hus i något av områdena vi vill bo.
    O här i september nästan 1år senare är vi fortfarande kvar i För liten hyreslgh ? Vi trodde väl att Corona skulle va till vår fördel men nope, marknaden ha skenat, hus o priser går för sååå mkt mer än innan Coronan o objekt hinner knapp till mäklare innan d säljs..
    Att följa er process ha varit med lite knut i magen för vet exakt hur det känns 🙁 men så himla himla glad att det ordnar sig för er, ger ju lite hopp åt oss 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp