Måndagsstarten

Ni vet att man kan försöka lura hjärnan om man tex har lite sopig självkänsla, då kan man stå vid spegeln och berätta upprepande gånger hur förbannat jäkla bra och snygg jag är. Dom säger att det fungerar…

Så jag försöker göra samma sak med måndagar. Studsa upp ur sängen och le och ba skrika ”MÅNDAG KOM OCH TA MIG, DET HÄR BLIR VÄRLDENS BÄSTA DAG”. Oftast kanske jag egentligen menar att jag är så trött och o-pepp och att måndagen bara är en metafor för döden och att döden lika gärna kan komma här och nu! Men som oftast så går det överraskande bra det här med måndagar. Man tar sig igenom dem och livet känns rätt gött när man sitter där i TV-soffan och räknar ner till fredagen.

Idag har jag försökt få min yngsta son att utnyttja affirmationens mirakel och omfamna måndagen. Gick sådär. Precis innan vi åkte till skolan fick han ont i benet, sen blev han energilös och illamående pga att han ”åt godis igår”. I all måndags-lämnings-panik så slängde jag på mig ett par flipp-flopps och struntade i tjocktröja eftersom vi åker bil till lämningen. Men just i morse när jag skulle lämna honom bad han mig sitta kvar med honom en stund. När ens sjuåring ber en att sitta kvar med honom en stund i hans nya skola pga måndag så gör man det, världen får liksom vänta och mannen åkte iväg med bilen och den stora sonen till hans skola och jag såg fram emot promenaden hem i flip-flops med den hälsporren jag lyckats dra på mig (dvs om ”se fram mot” egentligen betyder att man ska gnida färsk chili i ögonen)

Efter 15 minuters pepp så dök Douglas lärare in och frågade om han inte ville bygga med något som liknade Lego. Hon sa ”du byggde ju något jättefint förra veckan, var vad det nu det var du byggde” frågade hon med sin mest pedagogiska röst. – En pistol sa Douglas. Perfekt tänkte jag. Hoppsan såg fröken ut. En kram, ett sänkt huvud, en blick som frågande undrar hur jag kan lämna honom i den här vapenfabriken för 7-åringar, ett lojt hejdå, så skiljdes vi åt.

Jag gick hem i mina flip-flops, Douglas gick in på sin fabrikslektion, och jag har hela vägen hem affirmerat att detta kommer bli den bästa måndagen på länge!

Kram Jessica

Inlägg skapade 1034

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp