Utmaning! Kan vi träna ihop eller?

Jag tror året var 2014, och tiden på årsvarvet möjligen april. Då jag, tillsammans med min vän Mille som då livnärde sig som PT, bestämde oss för att dra igång en bootcamp i Nacka tillsammans. Jag och Mille hade lärt känna varandra i Thailand där hon hade träning på stranden under skuggan av ett stort lövträd av en sort jag inte har en aning om vad det var. Och hade jag vetat arten på trädet så hade den informationen ändå inte haft något värde, om det inte hade vart en palm, palmer har värde i historier som handlar om solvarma stränder.

Delar av träningsteamet inThailand (bild från @strongliving_

Bootcampen hölls på en lekplats i Nacka där jag bodde. Jag gick och lappade i området för att få med mig så många som möjligt för att denna träningsform skulle bli av. Klockan 06.00 på morgonen dessutom, av den enkla anledningen att jag önskade träna innan jobbet för att ha det gjort, och även för att hinna med att lämna barnen på dagis. Jag var anställd på den tiden vill jag även passa på att tillägga.

Såhär höll vi på i några år, med Mille som tränare. När Mille sen överraskande blir gravid så lämnades ödet åt oss, gruppen som nu blivit sammansvetsad och som fortsatte att träna, klockan 06.00, i lekparken, i snör, hagel, sol och regn….som en grupp barn på ett ”Ur och skur-dagis” i Nacka.

Sen flyttade jag till Spanien. Skolorna började kl 09 på morgonen, jag var nu egen företagare och kunde planera min egen arbetstid. Ungefär som nu, när jag skriver det här inlägget fast klockan inte har slagit 17.00 ännu. Pga värmen är nästan all träning utomhus, gymmet, padeln, osv. Och i våras, efter att karantänen hade ”slutat” eller i alla fall då reglerna sa att fram till kl 10.00 fick vi befinna oss på stranden om man motionerade, så började vi en grupp vänner att träna, kl 08.30 på stranden vid Puerto Banus i Marbella. Dessa morgnar var rommen i Löjan, bubblorna i champagnen, doften i rosorna… ni fattar. Det var och är så ljuvligt.

Det är alltid lättare att göra 200 squats barfota i sanden, i skuggan av en palm och blicka ut över havet och se rosa flamingos flyga förbi (ja, exakt detta har hänt…jag kanske överdriver lite åt fel håll, det kan ha vart 500 squats) Och det är alltid lättare att gå både till och från träningen när man vet att solen skiner, det luktar hav i luften och det svalkar från samma plats.

Nu är jag tillbaka. Även om det är bara för några korta dagar, så är jag tillbaka. Och i morse var jag på stranden igen, och tränade, barfota…under palmen, svettades och kämpade så jag trodde stundtals att jag var i närheten av en hjärtattack. Men åh så underbart det var. Att Veronica som fortsatt med träningen, 3 gånger i veckan, på stranden nu är starkare än mig och löper förbi mig som en liten jävla gasell på savannen var varken överraskande eller kul. Jag förstår henne, jag har ju duckat och nekat inbjudningar till att träna på lekplatsen kl 06.00 med mina gamla träningskompisar i Nacka pga Sverige depression. Och om man bortser från det så var allt 100%.

Jag upptäcker det igen. Hur lätt allt är i Spanien. Värmen och avstånden är liksom så enkla. Jag märker också på en gång att jag bara vill träna, mest hela tiden. Varför är det så svårt att hitta motiveringen för mig i Sverige? Alltså jag fattar ju själv varför jag längre inte känner suget kl 06.00 på morgonen, men det finns ju hundra andra timmar under dagen, i alla fall 23 om man ska vara petig. Okej. Jag lovar mig själv att jag ska skapa mig mitt egna mentala Spanien när jag kommer till Sverige igen. Någon som är sugen på att gå in i en träningsutmaning med mig? Träna MINST 5 dagar i veckan (varav powerwalks absolut räknas som ett träningspass) Svinkul, vi kan starta en typ instagramgrupp / whatsappgrupp, och posta bilder varje gång vi tränar? Så motiverande! Kontakta mig på DM på instagram ”jessicalasses”

Till protokollet. Jag är jätteglad för Veronicas skull. Verkligen! Det är jag. Idag låg vi bredvid varandra i bikini en stund vid hennes pool. Det var skitkul.

Inlägg skapade 1034

2 svar på “Utmaning! Kan vi träna ihop eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp