Det har gått ännu en vecka..

Om en vecka hade haft en miljard timmar så var det denna vecka som hade det. Veckan har vart som en enda lång fiesta med inslag av sightseeing, jobb och ingen träning över huvud taget. Jag tror jag börjar utveckla bukfetma?

I onsdags, dvs förra veckan, kom min mamma hit. I torsdags natt trillade vännen Hans in med sin dotter Astrid. Därefter har det ätits, druckits, skrattats och umgåtts till hundra procent.

Mitt i detta fyllde äldsta sonen 9 år, sånt måste ju såklart firas, firas hos familjer där föräldrarna som oftast glömmer bort att köpa födelsedagspresenter och trots alla förbud mot att slå in födelsedagspresenter till barn som fyller år i december i julpapper så gjordes såklart även detta….Dvs halvt glömdes bort och presenter levererades i julpapper.

Eftersom jag är en mor, som fött mitt barn under fruktansvärd smärta, så måste jag ju även skriva något vackert om min fantastiska avkomma: Han är fantastisk. Så.

Barnen valde sen att vi skulle äta Sushi till lunch. Såklart dom fick sin vilja igenom. In till Marbella för Sushi.

vi har bakat och glöggat glöggmojito, och resten av tiden har vi varit ute på olika restauranglokaler. På Bao såg jag vid ett ögonblick min mamma, dvs barnens mormor, stå och flossa i en toalettkö. Älskar sånt.

Recept glöggmojito: Mortla mynta och lime, fyll på med alkoholfriglögg och rom (alkoholfri är precis lika god) fyll upp med sockerdricka eller för en mindre söt variant sodavatten. Massor av is!

Vi har besökt Ronda. 1 timme upp på serpentinvägar, och en timme ned. Ronda är en bro, en stad, rätt så dåliga tapas, men mäktigt.

Vi har vart i Manilva, där Hans och hans (hahaha så kul, Heeej Gööteborg) dotter har sitt hus. Magisk by som jag typ vill flytta till.

Vi har även vart och tatuerat oss! Kvinna och frihet i en bild var tanken, rätt så nöjd med resultatet ändå!

Och sen så åkte Hans och Astrid hem, kommer sakna att ha en liten tjejkompis på plats. Bara att gå på Corte Ingles med en 10 årig tjej som virvlar runt som en fjäril bland alla kläder och nagellack fick det att värka lite i livmodern. Kom tillbaka snart Astrid!

Och sen kom även dagen då mamma åkte hem. Blev lite tomt men ändå skönt att komma tillbaka i rutiner som jobb och träning och att inte dricka sangria varje kväll. Vet ni vad som händer om man dricker sangria varje kväll i alldeles för lång tid? Inte bara det att man blir lite mer puckad än normalt, kläderna blir för små också. Botade det genom att ta en weekend till Fjällbacka där vi nu befinner oss. I Fjällbacka hos våra underbara vänner Lina och Miche är det nämligen alltid som en lugn bootcamp i hälsans tecken, bootcamp som i att det nästan i slängs ett glas cava i handen när man slår upp sina blå och där maten som serveras hålls i samma klass som en restaurang med fyrtio stjärnor i Guide Michelin!

Innan vi åkte till fjällbacka slaktade vi loungen på Malaga flygplats och barnen sprang i sofforna, precis vad de andra resenärerna hade på sin önskelista när dom klev in för en lugn stund och gratis krispigt vin.

Nu sitter jag här på Lindas hårsalong i Grebbesta och får en lunchtouchup av bästa Lina. Älskar Fjällbacka, en av få platser i världen där min puls går ner på en normal nivå.

Inte mitt stoltaste ögonblick där jag ser ut som en blandning mellan Lucius Malfoy från Harry Potter och Borgmästaren i Whoville med en stroke. Men så är livet ibland.

Snart fredagskväll med allt vad det innebär. Och, jag skulle såklart kunna skriva en roman om hur underbar min nioåring är, hur omtänksam han är och värnar om dem som inte kanske har så många självklara vänner, hur han alltid ställer upp på sin lillebror och alltid kramar mig hårt när han ska sova och viskar att han älskar mig. Men sånt skulle bara tråka ut er, så jag avstår.

Och juste, tatueringen var såklart inte på riktigt, tatueraren hade nämligen inte tid. Och vad jag har lärt mig av tatueringar är att dom inte ska göras spontant med alkohol i kroppen. Då kan det landa i att tex som den tatueringen jag lasrar bort i realtid som gjordes i Thailand i mars i år. En röd tunn stjärna som blev en svart tjock sned variant. Men, det är ju livet det också.

Kram

Inlägg skapade 1034

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp