Chokladfabrik i Mijas

Hallå! Solen är tillbaka!

Dagen i lördags då vi åkte till Mijas som vanliga människor och åkte därifrån som 4 ompalompier?

Vi är värdelösa på att hitta på saker med vår familj. Att titta på film i soffan och äta fruktsallad eller pepparkakor, det är det ingen som är bättre på än oss däremot. Men just att komma på nya saker att göra i ett nytt land borde egentligen vara betydligt mycket mer enkelt än hemma i tex Sverige. Jag menar det finns massor att göra här. Vi vet inte bara vad.

I lördags var vi halvvägs på väg till Tarifa, några vänner till oss var där nyligen och gillade det. Och eftersom vi inte kan tänka själva när det kommer till just utflykter så tänkte vi att ”dit drar vi”. Med i princip halva foten utanför dörren kollade jag in vädret och insåg att det regnade i Tarifa. När man levt med regn och översvämningar i vad som känns som varje dag i ett par veckor så är inte mer regn något som står på önskelistan när solen lyste klart över Marbella.

Shit.

Ny plan. Vad har andra gjort som vi känner här började vi fundera över.

Och vips bestämde vi oss för att åka till Mijas och göra egen choklad på en chokladfabrik som ligger i byn. Jag som ökat en vad som känns 3-4 kilo sen vi flyttade hit borde egentligen inte alls släppas in i en chokladfabrik.

Upplägget är super enkelt. Trots detta missförstod vi det såklart lite grann. Man köper sig in i fabriken, väljer vilken sorts choklad du önskar jobba med, får ett fult hårnät som egentligen inte fungerar alls, fyller en form med choklad och slänger på egna toppings. Barnen valde kalaspuffar och jag själv kryddade min choklad med överdrivet många vallmofrön i hop om att kanske bli stenhög när chokladen väl ska ätas?

Allt gick väldigt fort och efter ca 15 minuter hade hela familjen gjort 3 chokladkakor var, jag trodde vi skulle göra totalt 3 tillsammans och gick sen därifrån med 12 chokladkakor som nu ligger i kylen och bokstavligen ropar mitt namn….”jeeessicaaa” obehagligt.

Barnen tyckte det var väldigt kul och var väldigt stolta när deras relativt jättefula chokladkakor, som naturligtvis var det vackraste jag sett, var klara. Men det roligaste av allt var nog när dom sekunderna efter vi hade fått diplom och nu var äkta chokladbakare såg en råtta springa över ett torg som också försökte jaga. Lyckan att vara ett barn alltså. Att chokladbakarchefen från fabriken sekunderna innan jämfört våra skills med ompalompiernas var inte längre aktuellt.

Övrigt i helgen har vi hunnit med två barnkalas och två middagar. Vi har haft alldeles för trevligt och snittat alldeles för få timmar sömn och längtar till jobbveckan som ligger framför oss så det blir ordning och rutiner.

Veckans höjdpunkter är att mamma kommer ner till Spanien, och som om det inte vore nog kommer en fantastiskt härlig kompis med sin dotter ner också. Och Oscar fyller 9 år och tycker att vi ska styra upp ett kalas för hela hans klass och alla andra vänner. Vem sa att 24 timmar per dygn räckte alldeles utmärkt?

Ha en magisk vecka. Kram Jessica

Det här gänget alltså:)
Inlägg skapade 1034

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp